Alle systemen werken naar behoren

Zo verwijder je je Instagram-account permanent

Laatst bijgewerkt: 12 oktober 2026

Je Instagram-account verwijderen is definitief: je profiel, foto's, video's, reacties en volgers worden voorgoed gewist. Download eerst je gegevens en overweeg je account te deactiveren als je het nog niet zeker weet.

Maak een back-up van je gegevens voordat je verwijdert

Via “Accountcentrum” → “Je gegevens en toestemmingen” → “Je gegevens exporteren” kun je je foto's, video's en berichten downloaden. Na het verwijderen heb je daar geen toegang meer toe.

Zo verwijder je je Instagram-account

  1. 1Open “Accountcentrum” via het ☰ menu.
  2. 2Tik op “Persoonlijke gegevens” → “Accounteigendom en -beheer” → “Deactivering of verwijdering”.
  3. 3Kies het account en selecteer “Account verwijderen”.
  4. 4Kies een reden, voer je wachtwoord in en bevestig.

De bedenktijd van 30 dagen

Nadat je de verwijdering hebt aangevraagd, blijft je account 30 dagen verborgen. Als je in die periode inlogt, wordt de verwijdering geannuleerd. Na 30 dagen wordt het account definitief verwijderd; het kan tot 90 dagen duren voordat alle content volledig uit de systemen van Instagram is gewist.

De gebruikersnaam van een verwijderd account kan na een tijdje door iemand anders worden gebruikt.

Veelgestelde vragen

Kan ik een verwijderd Instagram-account herstellen?

Ja, als je binnen 30 dagen inlogt. Daarna kunnen het account en de content niet meer worden hersteld.

Kan ik een nieuw account maken met hetzelfde e-mailadres?

Ja, zodra het oude account definitief is verwijderd, kun je hetzelfde e-mailadres of telefoonnummer opnieuw gebruiken.

Laat je account sneller groeien

Sterke engagement in de eerste uren is de sleutel om op Verkennen te komen. Bekijk onze services met directe start.

VanafUS$ 0,0030per 1000

Bekijk prijzen